τηλ.2621362427 | Πλατεία Σ.Καράγιωργα ΤΚ 271 31 | dimospirgou@gmail.com   

Διαρκής η μέριμνα στις σχολικές μονάδες του Δήμου

Δημιουργία: 09/17/2019 - 21:45

Διαρκής η μέριμνα στις σχολικές μονάδες του Δήμου

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Παιδείας του Δήμου Πύργου και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Μεσσαλάς Δημήτριος, μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επισκέφτηκε το 7Ο Νηπιαγωγείο, το 10ο Νηπιαγωγείο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, προκειμένου να διαπιστώσει το πέρας των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν και τη λειτουργική αποκατάσταση που συντελέστηκε σε αυτά .
Ο κ. Μεσσαλάς δήλωσε ότι: «προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής ,του Δημάρχου κ. Αντωνακόπουλου αλλά και της Διεύθυνσης Παιδείας της οποίας προΐσταται αποτελεί η συνέχιση και εντατικοποίηση της αποκατάστασης – συντήρησης των εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων του Δήμου Πύργου, που αφορούν τόσο την ασφάλεια και την λειτουργικότητα όσο και την αισθητική αναβάθμισή τους αλλά και την αντιμετώπιση κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος, με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών των σχολικών μονάδων του Δήμου μας άρα και της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές .
Ήδη έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης που θα υλοποιηθεί μέσω των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου που σύντομα θα συσταθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθόσον αναμένεται νέα νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά τη λειτουργία τους».
Στο 7ο Νηπιαγωγείο αντικαταστάθηκε η στέγη και ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες συντήρησης του εξωτερικού και εσωτερικού χρόνου. Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κα. Ειρήνη-Κανέλλα Σαραντοπούλου δήλωσε εκ μέρους της Σχολικής Κοινότητας ότι ευχαριστεί θερμά τη Σχολική Επιτροπή, για την υποδειγματική ανταπόκριση όσον αφορά στις τεχνικές εργασίες που εκτελέστηκαν στο σχολείο, προκειμένου να λειτουργήσει αυτό εγκαίρως, απρόσκοπτα κι όπως αρμόζει σύμφωνα με τα σύγχρονα παιδαγωγικά δεδομένα και τους κανόνες ασφαλείας.

Στο 10ο Νηπιαγωγείο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ελαιοχρωματισμού εξωτερικά οι οποίες συμπληρώνουν την άρτια εικόνα του σχολείου, που πέρσι χρωματίστηκε και εσωτερικά. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες καλλωπισμού του περιβάλλοντα χώρου που περιλαμβάνουν την περίφραξη του αύλειου χώρου, την τοποθέτηση τεχνικού χλοοτάπητα και παιχνιδιών. Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κα. Κατερίνα Πολύτσογλου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μεσσαλά για τις επισκευές που έγιναν στο 10ο Νηπ/γείο Πύργου και για την επίσκεψή του στο χώρο.
Στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου ολοκληρώθηκαν εξωτερικά οι μονώσεις και ο ελαιοχρωματισμός του, ενώ το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν τοποθετηθεί στην σχολική μονάδα κλιματιστικές μονάδες σε όλους τους χώρους. Ο Αντιδήμαρχος αφού διαπίστωσε το πέρας των εργασιών και αποδέχτηκε τις ευχαριστίες του διευθυντή του σχολείου κ. Φωτόπουλου Γεώργιου και του συλλόγου γονέων, δήλωσε την έμπρακτη στήριξή του στο Σύλλογο που μάχεται για την επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας μετά τη διαδικασία συγχώνευσής της με το Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης .

 

 

Διαρκής η μέριμνα στις σχολικές μονάδες του Δήμου | Δήμος Πύργου

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.