τηλ.2621362427 | Πλατεία Σ.Καράγιωργα ΤΚ 271 31 | dimospirgou@gmail.com   

Απόλυτη δικαίωση της Δημοτικής Αρχής Πύργου για το 1.400 εκ. ευρώ του μεγάλου έργου της αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες του 2016

Δημιουργία: 11/29/2021 - 20:38

Απόλυτη δικαίωση της Δημοτικής Αρχής για το 1.400 εκ. ευρώ του μεγάλου έργου της αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες του 2016

Αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας

- Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Κατέρρευσε με πάταγο το ψεύδος και η σκευωρία»!

 «Δικαιωθήκαμε πανηγυρικά και κατέρρευσαν παταγωδώς όλες οι συκοφαντίες και τα ψεύδη γύρω από την υπόθεση του μεγάλου έργου που αφορούσε αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του 2016 στο Δήμο Πύργου». Με αυτή τη δήλωση ο δήμαρχος Πύργου παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 29/11 την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ανακαλεί την 65/2021 Πράξη του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και «Αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων συμβάσεων μεταξύ του Δήμου Πύργου και της εταιρείας «ΔΟΜΟΤΕΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.» για την εκτέλεση των τριών υποέργων του έργου «Αποκατάσταση ζημιών έργων υποδομής που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2016».

 «Κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει το έργο και άρχισαν να δημιουργούν προσκόμματα σε επίπεδο διαδικασιών. Εμείς προσφύγαμε στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο Συμβούλιο Επικρατείας, στο Διοικητικό Εφετείο και στην Ανεξάρτητη Αρχή που ελέγχει τις συμβάσεις και δικαιωθήκαμε απόλυτα! Πλέον έχουμε στα χέρια μας την οριστική και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της χώρας, όπου η απόφαση μας λέει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης» τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος, δίνοντας τέλος στο «θρίλερ» του πολύπαθου έργου. «Εικοσιεπτά ανώτατοι δικαστές στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξέτασαν όλα όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί για την υπόθεση, όλα όσα έχουν κατατεθεί γραπτώς και προφορικώς από εκείνους που διαφωνούσαν. Αξιολογήθηκαν ως μη έχοντα καμία θέση επηρεασμού στη νομιμότητα της διαδικασίας».

«Σε όλη τη χώρα ακολουθείται η διαδικασία της διαπραγμάτευσης»

«Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Πύργου, βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από διαδοχικά ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και μετά τις πυρκαγιές». Στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Πύργου, «έχουν προσφύγει όλες οι άλλες περιοχές που έχουν υποστεί το ίδιο πρόβλημα, όπως η Καρδίτσα, η Εύβοια, ενώ με την ίδια διαδικασία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει ήδη κάνει αναθέσεις εκατομμυρίων στην Αιτωλοακαρνανία».

«Έτσι λοιπόν ακολουθήσαμε κι εμείς την ίδια διαδικασία, όπως προβλέπει ο νόμος, για να γίνει γρήγορα το έργο. Πληρούσαμε τις προϋποθέσεις, ακολουθήσαμε τη σωστή διαδικασία που μας υπέδειξε η Υπηρεσία και καταλήξαμε στον ανάδοχο. Συνειδητά κάποιοι εκτόξευσαν λάσπη, συνειδητά καθυστέρησαν το έργο! Αυτές οι δυσώδεις απόψεις περί απιστίας έχουν καταρρεύσει με τον πιο ρητό τρόπο από όλα τα δικαστήρια - στα οποία εμείς προσφύγαμε - ότι συντρέχουν απόλυτα οι λόγοι να είμαστε σε έκτακτη ανάγκη».

 «Απαιτούμε δημόσια συγνώμη

αλλιώς το λόγο έχει η δικαιοσύνη…»

«Θα επιτρέψουμε ένα εύλογο διάστημα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Αν δεν ζητήσουν δημόσια συγνώμη - γιατί είναι πολύ μεγάλο το σύστημα της «λάσπης» - θα καταφύγουμε σε αγωγές και μηνύσεις. Οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη σε όλη τη Δημοτική Αρχή, στους υπαλλήλους του Δήμου Πύργου και την κοινωνία που στέρησαν τόσο καιρό αυτό το τόσο σημαντικό έργο. Επίσης εάν τολμήσουν δημόσια ή σε θεσμικό επίπεδο, να αφήσουν υπονοούμενα κατά των Ανώτατων δικαστηρίων, επειδή είναι νομικοί ξέρουν ποιο αδίκημα διαπράττουν….» κατέληξε ο δήμαρχος Πύργου και ευχαρίστησε ανοιχτά τους δικηγόρους που είχαν αναλάβει την υπόθεση κ.κ. Χατζηγιαννάκη και Λουμίτη, όπως και το τμήμα των Τεχνικών Υπηρεσιών με επικεφαλής την κ. Σοφία Γούργουρα, η οποία δικαιώθηκε απόλυτα.

 

Γιάννης Αργυρόπουλος «Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα»

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος ο οποίος υπερθεμάτισε στην πλήρη δικαίωση του δημάρχου και αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο των αποκαταστάσεων.

«Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πλέον ξεκάθαρο, αδιαμφισβήτητο και εκκωφαντικό τρόπο τη νομιμότητα της διαδικασίας που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή στο σπουδαίο έργο, ύψους 1.400 εκ. ευρώ που αφορούσε σε αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες. Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν δικαίωση για τον δήμαρχο Πύργου, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα κατασυκοφαντήθηκε από μέρος της αντιπολίτευσης, εντελώς άδικα και αδικαιολόγητα. Δικαιώνει επίσης όλους τους συνεργάτες του, κυρίως τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που είχαμε ψηφίσει την συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία προβλέπεται από τη νομοθεσία. Δικαιώνει την Τεχνική Υπηρεσία γιατί οι υπάλληλοι δούλεψαν νυχθημερόν για την ολοκλήρωση της μελέτης. Και τέλος δικαιώνει τους συνδημότες μας που ταλαιπωρήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ο κ. Αργυρόπουλος υπογράμμισε ότι αν δεν είχαν γίνει οι προσφυγές από μερίδα της αντιπολίτευσης, το έργο θα είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Ενώ αν εξ’ αρχής ακολουθούσαν τη διαδικασία του διαγωνισμού, η καθυστέρηση θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, εξαιτίας και δύο σοβαρών παραγόντων:

-της μεγάλης αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες

-βάσει της νέας νομοθεσίας πρέπει να αιτιολογούνται οι μεγάλες εκπτώσεις από τους αναδόχους.

«Εμείς, μετά και την απόφαση, έχουμε δώσει εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες να ακολουθήσουν όλα τα προβλεπόμενα βήματα από τη νομοθεσία, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη σύμβαση. Το έργο αφορά σχεδόν 100 παρεμβάσεις σε όλες τις κοινότητες των πρώην Δήμων Ωλένης και Ιάρδανου (μικρά τεχνικά έργα, τοίχους αντιστήριξης, γεφύρια κ.α.). Επίσης αφορά ασφαλτοστρώσεις σε 16 δρόμους στον Πύργο».

Απόλυτη δικαίωση της Δημοτικής Αρχής Πύργου για το 1.400 εκ. ευρώ του μεγάλου έργου της αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες του 2016 | Δήμος Πύργου

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.